Blog

Onboarding checklist

augustus 2024

Je nieuwe collega zo snel en goed mogelijk inwerken. Dat doe je met WELDER: hét digitale onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers. Je nieuwe collega krijgt een passend digitaal onboardingtraject dat bestaat uit meerdere fasen. Helemaal zelf in te richten, interactief en meetbaar. Welke onderdelen je niet mag missen? Je vindt ze op deze checklist.

Zo heb je een succesvolle onboarding te pakken!

1. Betrek medewerkers in het maken van de onboarding.
Het betrekken van je huidige team, inclusief recente aanwinsten, bij het opzetten van de onboarding voor nieuwe collega’s is echt een win-win situatie.

2. Breng de verschillende rollen in kaart.
Al vóór de eerste werkdag van je nieuwe medewerker zijn er al meerdere collega’s druk mee bezig. Met een goed gestructureerde onboarding is voor iedereen duidelijk wat de verantwoordelijkheden zijn op elk moment. Er zijn rollen weggelegd voor HR en voor de manager, maar ook voor de buddy van de nieuwe medewerker.

3. Zorg voor een goede afwisseling tussen digitale en persoonlijke interactie.
Natuurlijk ben je aanwezig wanneer je nieuwe collega begint. In de onboarding is het belangrijk om deze balans te behouden. Combineer digitale informatie en quizzes met persoonlijke koffiemomenten.

4. Voorkom een information overload.
Faseer en doseer!

5. Vraag om feedback.
De frisse blik van een nieuwe collega is erg waardevol. Vraag daarom regelmatig om feedback over de onboarding en hoe de nieuwe collega het traject ervaart.

Start nu met jouw medewerkers-app voor €180 per maand