Waarom een functioneringsgesprek?

Waarom een functioneringsgesprek?

Als organisatie vind je de persoonlijke ontwikkeling van iedere medewerker erg belangrijk. Onderzoek onder Nederlandse jongeren toont aan dat ontwikkelen en groeien één van de belangrijkste aspecten is van een nieuwe baan.

Uiteraard leert iedere medewerker on-the-job. Er zijn organisaties die werken met ‘continue feedback’ en dus zonder functioneringsgesprek. Het grote risico hiervan is dat medewerkers onderling alleen over zaken spreken die op dat moment spelen. Die lastige klant van vandaag of die offerte die morgen de deur uit moet.

Onderzoek onder Nederlandse jongeren toont aan dat ontwikkelen en groeien één van de belangrijkste aspecten is van een nieuwe baan.

Het functioneringsgesprek is een mooi moment om zowel leidinggevende als medewerker de tijd te gunnen een goed gesprek te voeren over de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Het haalt leidinggevende en medewerker even uit de sleur van alledag en ‘dwingt’ ze wat verder terug en verder vooruit te kijken. Met hoeveel energie rijd je ’s morgens naar het werk? En waar zou je over pakweg vijf jaar willen staan?

De voornaamste redenen om een functioneringsgesprek te voeren zijn:

  • Het bevorderen van het functioneren van de medewerker
  • Het verbeteren van de samenwerking tussen leidinggevende en medewerker
  • Het evalueren van de uitgevoerde taken
  • Het optimaliseren van de omstandigheden om de medewerker beter te laten functioneren

Met MyVIP heb je een eenvoudige digitale tool om te borgen dat deze functioneringsgesprekken gevoerd worden binnen je organisatie. Zo gaan medewerkers beter presteren en heb je als organisatie de juiste inzichten om te evalueren. Meer weten of MyVIP? Bekijk de werkwijze of vraag een vrijblijvende demo aan!

Interessante links:

Start nu en draai MyVIP al voor €180 per organisatie per maand