Eerste Hulp Bij Oververhitte arbeidsmarkt

Zonder nieuw personeel voor de deur moeten we de achterdeur zoveel mogelijk dichthouden. Maar hoe? WELDER schiet te hulp met een combi-pakket: een Werkgevers check en workshop Employee Journey. Verkrijg inzicht in jouw organisatie als werkgever en leer je werkgeversbelofte onderscheidend te maken!

1935 WLDR Eerste Hulp Bij v5 GEKNIPT

De arbeidsmarkt staat al een tijd onder druk. En die druk neemt maar toe. Sinds 2013 stijgen het aantal vacatures licht en is er een forse daling te zien in het aantal werklozen op de arbeidsmarkt. Corona zorgde tijdelijk voor een daling in vacatures en stijging in werklozen, maar dat veranderde weer snel in de loop van 2020. Dit jaar overtreffen het aantal vacatures het aantal werklozen. Per 100 werklozen zijn er 106 vacatures! Sinds het CBS de spanning op de arbeidsmarkt meet, is dit nog niet eerder voorgekomen.

Het aantrekken van nieuwe personeel is daarom lastiger dan ooit. Belangrijk dus om de achterdeur dicht te houden en je te profileren als goede werkgever. Maar vergeet je huidige personeelsbestand ook niet! Juist nu is betrokkenheid essentieel om medewerkers zich thuis te laten voelen in jouw organisatie.

"Voor het eerst is de spanning op de arbeidsmarkt zo hoog opgelopen dat er meer vacatures zijn dan werklozen." - CBS, 2021

Iedere medewerker doorloopt 5 fasen vanaf het moment dat het contract is getekend tot aan het verlaten van de organisatie. In iedere fase zijn er belangrijke momenten waarop jij je kan onderscheiden als goede werkgever. Want we weten inmiddels allemaal dat het niet alleen om geld gaat. Betrokkenheid, werkplezier en ontwikkeling zijn nu belangrijker dan ooit!

Sinds corona zijn dat nummer één redenen om een nieuwe baan te zoeken. Werkzoekenden geven aan dat vooral de binding met de organisatie en collega’s ontbreekt. Tijd dus om goed te kijken naar onderstaande fasen en op ieder moment jezelf als goede werkgever neer te zetten. Neem die werkgeversbelofte meteen op in vacatureteksten om recruiters te helpen in de zoektocht naar nieuwe collega’s.

5fasen

Dit hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te doen. Wij gaan je helpen!

Met onze Werkgevers check en opvolg workshop Employee Journey helpen we jou om de 5 fasen in kaart te brengen. Lees hieronder wat dit pakket precies inhoudt óf druk op de knop om direct te starten!

WELDER schiet te hulp: Eerste Hulp Bij Oververhitte arbeidsmarkt!

Werkgevers check

Een snelle check; 20 stellingen over de verschillende fasen die medewerkers doorlopen tijdens hun carrière binnen jouw organisatie.

Met behulp van deze check verkrijg je inzicht in hoe jouw organisatie er nu voor staat als werkgever. Hoe aantrekkelijk ben je op dit moment en hoe word je nog aantrekkelijker? Daar kunnen wij bij helpen!

Werkgeverscheck KLEIN

Workshop Employee Journey

Met de antwoorden uit de check gaan we in de workshop Employee Journey samen aan de slag. De workshop bestaat uit verschillende stappen en oefeningen, zodat je inzicht verkrijgt door middel van concrete handvatten. We kijken onder andere naar de organisatie als werkgever. Maar ook naar de betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers binnen jouw organisatie.

Leer te investeren in nieuwe medewerkers en de verbinding met huidige medewerkers te vergroten. Kandidaten kiezen voor bedrijven die de medewerker centraal zet. Onder andere door een goede onboarding, structurele voortgangsgesprekken en oog voor het werkgeluk van de medewerkers. In iedere fase kun jij de werkgeversbelofte onderscheidend maken.

KLEIN workshop