Blog

Rationeel management: waarom mannen beter zijn dan vrouwen

Moeten we het in Nederland nog hebben over gelijke kansen voor vrouwen in bedrijfsleven? In Nederland, de kiem van gelijke behandeling voor homoseksuelen, is dat toch een discussie die ver achter ons ligt? Daar zijn we toch overheen gegroeid? Grappig dat andere landen daar nog over steggelen, maar niet in Nederland. Zou je zeggen: binnen raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven in Nederland is slechts 6% vrouw. Niet zo'n uitgemaakte zaak dus.

Stress én geluk op de werkvloer

Stress en geluk. Een grotere tegenstelling kun je je op het eerste oog niet voorstellen. Bij stress denken we aan een donker en energievretend scenario. Geluk associëren we met positiviteit, bloei en allemaal lachende gezichten. Toch kunnen deze twee niet los worden gezien van elkaar. Zo werkt dat niet in ons hoofd. En dus ook niet op de werkvloer. Hoe helpen we bij Hutten onze samenwerkers bij het vinden van de juiste balans en op weg naar meer geluk?

Presteren zonder topsportklimaat

'Wat de mensen binnen dit bedrijf doen is pure topsport!'. Het zou zomaar een quote kunnen zijn van een CEO van een groot Nederlands bedrijf. Ga langs een aantal managementcongressen en gegarandeerd kom je een aantal oud-topsporters tegen die op een podium staan uit te leggen hoe managers kunnen zorgen voor een topsportklimaat. Moeten we in ons werk echt streven naar zo'n heus topsportklimaat?

Inspireren met vitaliteit

Supertrots zijn we nog steeds met onze nominatie als vitaalste bedrijf Zuid-Nederland. Vorige week werden we genomineerd en morgen, de 23ste september, horen we wie de winnaar is van de ElkeDagBeterAward, een initiatief van MKB Nederland en ONVZ Zorgverkeraar. Natuurlijk hopen we dat we deze mooie waardering op onze naam mogen schrijven, maar nog meer hopen we andere ondernemers te inspireren om ook met het thema vitaliteit aan de slag te gaan. Daarom vertel ik graag wat meer over hoe wij dat aanpakken bij Hutten.

Hoe voorkom je Volkswagen-gedrag?

Het werd overal breed uitgemeten in het nieuws: uit onderzoek van het Amerikaanse Environment Protection Agency bleek dat er geknoeid was met Volkswagen auto's. Als de uitstoot werd gemeten op een rollerbank, herkende de software dat er sprake was van een test en ging minder uitstoten. Toegegeven, een verdomd fraai staaltje software, waar ze bij Microsoft jaloers op zouden zijn.

Naar échte feedback: van eenrichtingsweg naar rotonde

Erica zit niet lekker op haar fiets. Ze is onderweg naar haar werk en heeft slecht geslapen. Ze lag nog flink te piekeren over straks, het beoordelinggesprek met haar baas Hans. 'Hij is zo verdomd lastig te peilen!', denkt ze. Is hij eigenlijk wel echt blij dat ik er ben? En gaat hij niet helemaal door het lint als ik wat meer salaris vraag? Met bezwete handen loopt ze een paar uur later zijn kantoor binnen. 'Ga zitten', zegt Hans. There goes nothing.

Up is oud: topsalarissen achterhaald symptoom

De luwte lijkt wat te zijn gaan liggen nu de 'crisis' achter ons ligt, maar wat hebben topsalarissen en exorbitante bonussen ons bezig gehouden de laatste jaren. Bankdirecteuren die tonnen oprotpremie opstrijken, topmannen die vier keer zoveel verdienen als onze Minister-President, afijn er zijn heel wat Rijkman Groeninkjes voorbij gekomen sinds 2007. Niet verantwoord, asociaal, enorme graaiers. Daar zijn we het wel over eens.

Stop vooral met focussen

Na een tijdje rond te kijken op bol.com vroeg ik me laatst af: waarom zit ik nu niet op de website van Bruna of Free Record Shop te kijken? Op een of andere manier is Bol.com online marktleider geworden en niet een van deze offline marktleiders. Ik bedacht me dat ik schoenen ook niet online bestelde bij VanHaren.nl of Invito.nl, maar bij Zalando. Een nieuwe printer koop ik niet bij BCC.nl of Expert.nl, maar bij Coolblue of Conrad. En kleding niet bij Bijenkorf of V&D, maar bij Wehkamp. Waarom doe ik dat? Al deze offline winkels hebben stuk voor stuk een online webshop waar hun producten verkrijgbaar zijn, maar blijkbaar weten ze me niet te binden. Waarom lukt het offline marktleiders met al hun expertise en marktkennis maar niet om online potten te breken?

Het nieuwe hoofdkantoor is altijd dichtbij

Een grote parkeerplaats inclusief bordjes met daarop “Leuk dat u er bent", een ontvangsthal waar iedereen gastvrij welkom wordt geheten en waar je zo één van de grootste keukens van Nederland in kijkt. Het was eind mei 2014 toen voor de laatste keer 'Brabant' van Guus Meeuwis uit de speakers schalde bij het betreden van Hutten's hoofdkantoor aan de Mountbattenweg 2 in Veghel. Immers het hoofdkantoor per is 1 juni 2014 verhuisd!